søndag 11. august 2013

Ukens vin-tips

Mange har nok vært innom proseccoen Valdobbiadene i løpet av sommeren. Vinmonopol-utsalgene triller inn paller av den – og vips, så er pallen tom. Ikke noe rart så frisk og fruktig den er i sommervarmen.

Radikalt alternativ

Hvis du skulle ønsker å være litt «radikal» og prøve noe nytt, kan Jeio Prosecco Brut være et godt

Et litt annet duft og smaksbilde enn førstnevnte. Denne har litt strus, plomme og urter på duft og smak. Passer selvsagt til å ha på terrassen, men er også et godt alternativ til litt «småmat», som f.eks. av skalldyr eller fisk. Den vil også passe bra til en liten lunsj-buffet.

Den har akkurat passe mengde sødme og syre for å ha friskhet. Serveres rundt 10 grader. Prisen er kr 119,90 og finnes i basisutvalget.
alternativ. Kommer fra Veneto i Italia.

En trygg hvitvin

I Galicia kan de lage hvitvin. Vanligvis hvis jeg skal kjøpe hvitvin og vil raskt gjøre et trygt valg, velger jeg gjerne en flaske fra Alsace. Et alternativ kan være Terras Gauda O Rosal fra Galicia i Spania. Galicierne har et nært forhold

Rias Baixas er et spennende område – spesielt når vi snakker om hvitvin. Denne har både friskhet av sitrus og eple samt fylde av modne frukter. Et visst mineralpreg vil vi også kunne finne her. Vinen vil med andre ord kunne stå bra til kompliserte og til enkle skaldyrmåltider.

Vi må betale litt mer for denne – kr 169,- – men du får den i omtrent alle Vinmonopolets butikker.

til kysten og det som kommer fra havet. I tillegg har de Albariño-druen, så god hvitvin blir det mye av.

Smaklig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar