søndag 14. oktober 2012

Italiensk vin og mat i skjønn forening

I dette programmnet skal vi besøke Italias "ledertrøye", når vi snakker om vin og mat. Vi snakker da om vinområdet Piemonte i Nord-Italia. Rett oversatt blir Piemonte: Ved foten av fjellene. Fjellene vi da snakker om er den italienske delen av Alpene. Og bak Po-sletta, som strkker seg gjennom området, begynner Alpene å stige opp mot sine 4.000 meter over havet.






Her finner vi viner som barolo, barbaresco og ikke minst "nasjonaldruen" Nebbiolo, som er opphavet til de kjente viner. Det er forskjell på Bourgogne i Frankrike og Piemonte i Italia, men det er grunn til å tro de to vinområdene har like høy status i hver sine land.Denne gangen skal vi besøke det internasjonale trøffelmarkedet i Alba for hvite trøfler. I år arrangeres det for 82 gang. Denne soppen, som folk betaler skjorta av seg for å få, ligger rundt gullprisen i verdi.Gå inn og lytt: Piemonte-1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar